top of page
Zoeken

Waarom kies je voor Biothane?

Toen wij gestart waren met FoxBows (zoals de webshop eerste heette), kozen wij voor Biothane, maar waarom juist? waarom biothane en geen leer of PPM koord?

Wel ik vertel het jouw hier in de volgende puntjes.Jouw hond een echte waterrat?

Mijn lieveling die jullie allemaal kennen, ons Fox, is een echte waterrat. Dus bij gevolg wordt alles wat hij aandoet doorweekt nat. De fleecce harnassen, de lederen halsbanden, de mooie bandanas. Ja alles wordt altijd nat als ik ga wandelen. Na bijna 7 jaar ben ik wel al gewend dat alles nat is na het wandelen, want hij moet en zal elke plas doorrennen.

Dit veroorzaakte dus ook dat het materiaal van fox heel lang moet drogen, vaak nog net te nat worden weggelegd. Ik moet geen tekening bij de geuren maken wanneer je de fleece harnassen een dag afgesloten in de kast laat liggen die eigenlijk nog leiver eerst en uurtje langer te drogen hingen. Ik heb er zo echt wel wat kunnen weg smijten helaas.

De touw en leren halsbanden hetzelfde. Al bleef leer wel heel lang nat en zoog dit wel echt veel water op precies. Kan aan de kwaliteit van het leer ook liggen. Dit waren mijn ondervindingen.

Met biothane heb ik dit probleem niet meer gehad. Als je de biothane goed afsealt waar je snijdt en RVS hardware gebruikt heb ik echt wel al een paar halsbanden die nu 4 jaar meegaan. Dat allemaal dankzij het omschakelen naar Biothane.


Liever in de modder dan het droge gras?

Wel met water komt dus ook als gevolg bij dat er modder vlekken enzovoort aan te pas komt. Met bitohane ga ik dus gewoon een zeepsopje in, wrijf het met mijn handen af en klaar is kees. Mijn halsbanden en harnassen zien er weer gloednieuw uit.


Krachtige dieren? Geen probleem!

Fox trok als puppy enorm aan de lijn net zoals de oudtste hond thuis, Lou dat ook uitermate goed kon. En ja daar hebben we echt vanalles voor geprobeerd. Het was zelfs op ene punt gekomen dat er 3 gentle-leaders en een slipketting aan kapot getrokken werden.

Biothane wordt ook gebruikt in de paardenwereld en is dus zo ook uitermate sterk en voorzien op de kracht van een paard. Het doorscheuren door de kracht van een hond heb ik in mijn carrière en eigen ervaring nog nooit meegemaakt. Dit was voor mij een no-brainer.


Duurzaam

Net door bovenstaande punten is bitohane dan ook zeer duurzaam en ook een meer ecologische keuze. Ik vind het in mijn eigen denken dan ook leuker dat mijn dieren geen leer dragen, dat is een beetje tegenstrijdig voor mij.

Door deze duurzame punten ben ik een grote fan geworden van bitohane de afgelopen jaren.1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page