top of page
Zoeken

Stress out handboek (deel 1)

In de post ga ik jou vertellen hoe ik omging met stress periodes aangevuld met tips van Suyen (@her.passion.rising), om jouw burn-out, stress-periode, overwehlming te ondersteunen.Het ondersteunen bij stress zelf

Wanneer wij de oorzaak van onze stress zelf niet kunnen aanpakken, kunnen deze essentiële oliën wel iets voor jouw betekenen. Deze oliën ondersteunde mij tijdens stress periodes.

Stress -away

Deze olie spreekt voor zich zelf. Dit is DE olie voor alle soorten acute emoties, onder andere stress.

Stress-away heeft als eigenschap jou zowel mentaal als fysiek te ondersteunen en ontspannen. Rust en relaxatie worden bevorderd door deze olie.

Je kan de olie inzetten bij verschillende situaties van stress die jij doormaakt.

Ik verstuurde de olie of smeerde deze op mijn polsen om mijn stress beter te managen. Waarom op mijn polsen? Ik schrijf heel veel waardoor mijn armen altijd in mijn gezichtsveld zijn waar ik deze olie dus ook ruik dan. Je kan hem ook aanbrengen in jouw nek als parfum.


Peace & Calming

De peace & calming is een olie die dan weer wordt ingezet bij chronische stress.

Deze olie heeft als belangrijkste eigen schap de spanningen rondom jou verzachten en kalmeren van hyperactiviteit.

Peace & calming wordt gebruikt voor het stimuleren van relaxaties, emotionele balans en zoals de olie al zelf zegt jouw vrede geven met jezelf, de emoties en dat gevoel bevorderen.

Wanneer zetten we deze olie juist in? Periodes dat het moeilijker gaat, dat je meer angst hebt om grote stappen te zetten, om uit jouw comfortzone te komen. Deze olie ondersteunt ook jouw slaap.


Vetiver

Vetiver is een sterk kalmerende olie. Deze olie is ideaal om in te zetten wanneer de prikkels en negatieve gevoelens even hun hoogtepunt bereiken. Deze olie is een ware hulp bij het afschermen van de zware emotionele prikkels en bevordert een emotionele balans. Deze olie is wel iets dikker dus je kan hem best even opwarmen in de handen als je hem wilt verstuiven. je kan er ook een leuke roller van maken zodat je deze op jouw polsen kan aanbrengen.


Frankincense

Deze olie was mijn to-go to na een inspannende dag of een zware sessie met mijn therapeut. het is wel zoveel meer dan maar een olie voor jouw te doen ontwikkelen heb ik geleerd maar deze gebruikte ik vooral daarvoor.

Deze olie ondersteunde mij bij het ontwikkelen van alle stress factoren op die moment. Wanneer het mij even teveel werd raadde Suyen mij deze ook aan en sindsdien neem ik hem vaker in de verstuiver.

Op naar deel twee om terug jouw 'happy feelings' op te wekken12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page