top of page
Search

Lavendel een essentiële olie voor jou, jouw huisdieren en planten

Lavendel staat bekend voor verschillende functies maar wist je ook dat deze bij planten en huisdieren ingezet kunnen worden?

Bij mens

Bij ons staat lavendel bekend om zijn kalmerende geur. Het bevordert ontspanning, een goede nachtrust en verlicht ook hoofdpijn. Bovendien kan lavendel ook helpen bij het verzachten van allergische reacties en is het zeer effectief tegen jeuk.

Wist je dat lavendel ook geweldig is voor de huid? Ik integreer het in mijn littekenroller, vooral na het ervaren van veel acne het afgelopen jaar.


Bij dier

Helpt lavendel eigenlijk hetzelfde maar omdat we onze dieren willen beschermen in de lente van ecto-parasieten is lavendel ook super. Lavendel is een niet aangename geur voor vlooien, teken, vliegen, motten, en muggen.

Ik zet deze zelf in in combinatie met de lava kralen halsband. Zo zijn Fox en Lou steeds beschermt door het dragen.


Bij Planten

Zoals je bovenstaande leest is dit ook goed tegen ecto-parasieten. Ik maak 1 maal per week een flesje met water klaar en hierin voeg ik enkele druppels toe. Zo voorkom je infecties in jouw woonkamer van jouw planten. Je vernevelt de planten en klaar. Wat je ook kan doen is een diffuser zetten met lavendel in. Vochtigheid voor jouw planten goed maar ook weer de irriterende geur voor de vliegjes.



Wil je hem graag in huis? Klik op de foto.

9 views0 comments
bottom of page